AG54 1
Postad: 19 mar 14:33

CSN och studieresultat

Hej!

Såhär har jag det senaste läsåret sökt och fått utbetalningar av CSN

30 poäng20 veckor, år 2023 vecka 35 - år 2024 vecka 02, studietakt 100 %

30 poäng20 veckor, år 2024 vecka 03 - 22, studietakt 100 %

Angående studierresultat

Nedan kan ni se de instruktioner jag fick i "Beslut om studiemedel" vad gäller studieresultat och krav för att söka studiemedel på nytt.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

StudieresultatFör att du ska kunna få studiemedel igen behöver du klara dina studieresultat- under den period du nu får studiemedel och- under övriga perioder du fått studiemedel men där vi ännu inte prövat dina studieresultat.

Du behöver klara 75 procent av det antal poäng du studerat med studiemedel. Det innebärexempelvis 45 poäng om du har studiemedel under 40 heltidsveckor.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag behöver alltså klara 45 hp för att få studiemedel på nytt.

Jag räknar med att hamna på 42 hp vilket kan ställa till det för mig när jag söker mer studiemedel till hösten. Men så jag tolkar det så kan man läsa ikapp de poäng man saknar för att få CSN på nytt.

Nu till min fråga: Är det någon som vet om dessa poäng måste komma från kurser som är registrerade under den perioden jag sökt CSN (alltså fram till juni). Eller kommer dom acceptera att jag kompletterar poängen jag saknar genom att läsa sommarkurser? (Självklart söker jag då inte studiemedel för sommarkurserna)

Tack på förhand!

Mesopotamia 769
Postad: 19 mar 17:30

Hej, 

Välkommen till Pluggakuten!

CSN är ett väldigt komplicerat ämne som ingen av oss med största sannolikhet kommer att svara korrekt på. Då det handlar om pengar och din framtid rekommenderar jag dig att ställa alla dina frågor till CSN genom att följa denna kontaktinformation:

https://www.csn.se/kontakta-oss/hogskola-universitet-yrkeshogskola.html

Lycka till!

Svara Avbryt
Close