4 svar
66 visningar
EmmaTheDilemma är nöjd med hjälpen
EmmaTheDilemma 47
Postad: 8 mar 12:59

Curl

Hej! Jag är såååå virrig kring hur detta går ihop... Ursäkta att det är så många frågor överallt - kan tänka mig att svaret på en av frågorna kan besvara flera samtidigt. Tack för all input!

EmmaTheDilemma 47
Postad: 10 mar 11:57

D4NIEL Online 2520
Postad: 10 mar 15:15

Din fråga är markerad som avslutad, behöver du fortfarande hjälp?

EmmaTheDilemma 47
Postad: 10 mar 15:51

Hej! Nej det löste sig med den ifon jag samlade ovan :D Tack ändå

EmmaTheDilemma 47
Postad: 12 mar 13:58

svar från professor

 

1) i) Du har matchat rätt, men det är ”,” som är missat i (1,-2x), Det är alltså derivatan till parametriseringen (x,1-x^2). Det är också xdy missat i den första (gul/röd) integralen, där dy=0, då y=0.

ii) (y,-x) är den fält som vi beräknar arbete för, så med parametrisering med x blir den (1-x^2,-x)

iii) ja

 

2) Den ena är randen till den andra, alltså inte samma sak

3) Det är

d) med F_1=y, F_2=-x    Om tangentplan/linje: Jag frågar om vinkel mellan tangentplan och tangentlinje där yta och linje skär varandra, så jag har angivit skärningspunkt (eller snarare valt yta och linje som går genom denna punkt).   

Sedan har du rätt i: Då riktningsvektor till tangentlinje har 0 på x-axeln (dvs inget tillskott när vi rör sig längs linje, blir x=1 då den ska gå genom (1,0,1). Å andra hand, du har skrivit fel ekvation till linje (det blev ett plan istället). En vanlig ekvation skulle vara(x-a)/x’=(y-a)/y’=(z-c)/z’, där (x’,y’,z’) är gradienten. Men i våran fall x’=0 och man kan inte dela med den. Då får man x=1, och (y-b)/y’=(z-c)/z’.

Svara Avbryt
Close