3 svar
69 visningar
MartaLi är nöjd med hjälpen
MartaLi 8
Postad: 21 maj 23:30

Dåligt skrivet prov?

Hejhej!

Går i ettan på natur, och skrev ett prov i samhällskunskap tidigare idag. Det hade ca 10 frågor och man kunde få 20 poäng max, för att få A behövde man 18 poäng. Enligt mig är detta för få frågor, då det blir omöjligt att få bra betyg om man inte svarar rätt på nästan varje fråga.

En fråga var alldeles för specifik enligt mig. Den handlade om Saltsjöbadsavtalet, vilket det står typ en mening om i läroboken.

Några frågor var också alldeles för flummiga. Vi skulle para ihop det som passade med ”lågkonjunktur”, men det framgick inte om det var vad som händer i en lågkonjunktur eller om det var hur man tar sig ur den. När några frågade svarade läraren olika till alla.

Frågan är då, tycker ni att jag ska klaga? Det kändes bara så himla orättvist liksom. Men detta kanske inte är ovanligt? (Läraren har gett oss prov innan också som varit liknande)

Tacksam för hjälp!

Smaragdalena 57250 – Lärare
Postad: 21 maj 23:35 Redigerad: 21 maj 23:36

Välkommen till Pluggakuten!

Varför skulle du få A om du inte kan svara rätt på nästan varje fråga?

(Om frågorna är dåligt formulerade är en helt annan diskussion. När jag började jobba som lärare tänkte jag att jag inte ville formulera mina mattefrågor lika högtravande som mattefrågor brukar vara - men så småningom insåg jag att om man vill vara säker på att eleverna svarar på den fråga man hade tänkt sig, måste man formulera sig så där petigt och trist.)

Dracaena 2109 – Moderator
Postad: 21 maj 23:39 Redigerad: 21 maj 23:39

Hej och välkommen till pluggakuten!

du behöver alltså ha 90% av alla poäng för ett A. Utan att ha sett provet så tycker jag faktiskt inte det låter helt orimligt. När jag gick gymnasiet hade vi ungefär samma gränser i mina kurser. Nu var det ett tag sedan jag läste på gymnasiet så jag kan egentligen inte säga så mycket mer om det. Jag antar att alla frågor gav 2 poäng var?

Sedan ska man ju kunna lite extra om man sikta för ett A, jag tycker personligen inte att det är orimligt att ha en fråga på provet som gås igenom i din litteratur eller på dina genomgångar.-

Bojan 15
Postad: 22 maj 12:46

Låter mer som en dålig lärare än ett dåligt prov

Svara Avbryt
Close