0 svar
32 visningar
Student02 607
Postad: 21 okt 2019 Redigerad: 21 okt 2019

De ekonomiska tigrarna

Hej! Jag har läst lite om de ekonomiska tigrarna och där stod det att receptet för deras framgång bl.a. var att de använde sig av laissez faire samt att statens uppgift bl.a. var att stärka upp företagen i svåra tider. Kan man säga att de följde Keynes teori och Haykes eller var det en blandning av Keynes, Hayek och Friedmans teorier? Hm... Eller de kanske mest följde Friedmans? Är det därför de klarade sig så bra under finanskrisen? Läste om det någonstans, tänkte att det i sådana fall skulle bero på den teorin som de följde. Jag menar, Bush använde sig ju av en del av Keynes teori och det slutade inte bra, så ifall tigrarna använde sig av Keynes teori, hur kunde de klara sig så bra?

OBS!! Hoppas ej att detta räknas som olika frågor, utan jag tänker på det som en stor fråga då tankarna berör samma saker och de är definitivt kopplade till varandra.

Visste dessutom ej om jag skulle kategorisera min fråga under allmänna diskussioner eller samhällskunskap då frågan är baserad från material jag har fått lära mig från samhällen och undrar detta för att få förståelse för saker inom samhällen. Dock är frågan rätt så ”öppen”.

Om det är olika frågor eller om frågan är kategoriserad fel  så ändrar jag på inlägget direkt! Som sagt, var ej säker på om min fråga var för stor för att klassificeras som en enskild fråga eller om min fråga kategoriserades under samhällskunskap/allmänna diskussioner.

Svara Avbryt
Close