3 svar
167 visningar
Rickyr är nöjd med hjälpen
Rickyr 59
Postad: 14 maj 2018 Redigerad: 14 maj 2018

Definitionen av ergonomi

Hej!

Jag undrar om flexibilitet i tider på ett jobb skulle räknas som ergonomiskt. Det minskar ju tidspressen och därav också stressen, vilket just har att göra med ergonomi. Eller handlar ergonomi enbart om arbetsredskap? Jag vet att ergonomi kräver en säker arbetsplats. Menar man då säkerhet i redskap eller kan man se det som från rån?

Tack på förhand.

Rickyr 59
Postad: 16 maj 2018

Bump, behöver verkligen något snabbt svar för jag har deadline snart. Min lärare är inte tillgänglig tills dess, så jag kan bara hoppas på hjälp från er. 

jonis10 1902
Postad: 16 maj 2018

Hej

När man pratar om ergonomi snackar man om fysiska påfrestningar för kroppen av arbetsredskap t.ex. din stol, arbetsställning, du kanske behöver dra mycket, bära, lyft osv. Den andra är hur din arbetsmiljö påverkar dig runt omkring dig t.ex. ljud och ljus. 

I grund och boten handlar ergonomi om att anpassa jobbet efter människan. Där kan bland annat arbetstempo komma in i bilden. Så svaret på dina fråga ja du kan nämna att det påverkar personens ergonomi, men du säger att det minskar stress vad leder minskad stress till rent fysiskt?

Rickyr 59
Postad: 17 maj 2018

Tack för svaret! Minskad stress leder ju till mindre fysisk belastning. Men kan man verkligen se risker för rån, oflexibla arbetsscheman och dålig trivsel som ergonomiska brister?

Svara Avbryt
Close