2 svar
42 visningar
matematikergbg 50
Postad: 3 dagar sedan

Derivera ::; f (x) = x(2x + 7)

f (x) = x(2x + 7)

Min försök:

f(x) = 2x^2+7x

f(x) = 4x^1+7x

f(x) = 4x+7x = 11x


f(x) = 2x^2 + 7x

f'(x) = 4x^1 + 7

klart

Yngve Online 18392 – Volontär digitala räknestugor
Postad: 3 dagar sedan Redigerad: 3 dagar sedan

Hej. Du ska använda deriveringsregeln att derivatan av xkx^k är k·xk-1k\cdot x^{k-1}.

Eftersom x=x1x=x^1 så blir dess derivata 1·x1-1=1·x0=1·1=11\cdot x^{1-1}=1\cdot x^0=1\cdot1=1.

Derivatan av termen 7x7x blir därför 7·1=77\cdot1=7.

Du bör även vara noga med att skriva f'(x)f'(x) istället för f(x)f(x) när du skriver derivatafunktionen.

Svara Avbryt
Close