2 svar
19 visningar
ASDFGHJKL 80
Postad: 6 dec 2017

Derivera y= e + e^(√2*x)

 y= e + e2*x

Hej, kommer ingen vart med denna.

Vet att e blir 0 bara, så.. TAcksam för hjälp

tomast80 1047
Postad: 6 dec 2017

Använd regeln:

ddxekx=k·ekx \frac{d}{dx} e^{kx} = k\cdot e^{kx}

Stokastisk 3450
Postad: 6 dec 2017

Du kan se det på flera sätt. Derivatan av eax e^{ax} är aeax ae^{ax} . Eller så har du regeln som säger att derivatan för ax a^x är ln(a)ax \ln(a)a^x , den kan du använda genom att notera att e2x=e2x e^{\sqrt{2}x} = \left(e^{\sqrt{2}}\right)^x och då är a=e2 a = e^{\sqrt{2}} i detta fall.

Svara Avbryt
Close