2 svar
105 visningar
emwin_03 3 – Fd. Medlem
Postad: 27 mar 2020 21:31

Det röda ämnet i tomat

Hej!

Jag har precis genomfört en hemlaboration och då skulle man bland annat blanda ketchup med vatten och matolja, man skulle se var den röda färgen från ketchupen hamnade i glaset och ta reda på vad det röda ämnet i tomat har för egenskap.

Min fråga är därför vad det röda ämnet i tomat har för egenskap och hur det påverkar den här laborationen.

Smaragdalena 78172 – Lärare
Postad: 27 mar 2020 21:51

Har du gjort laborationen? Vad det vattnet eller oljan som blev rött? Vad tyder detta på?

emwin_03 3 – Fd. Medlem
Postad: 28 mar 2020 13:52

Det var vattnet som blev rött och det lade sig under oljan efter att jag låtit det stå en stund och efter att de fått separera sig ifrån varandra i blandningen. 

Svara Avbryt
Close