2 svar
116 visningar
Picimon är nöjd med hjälpen
Picimon 126 – Fd. Medlem
Postad: 13 maj 2020 11:26 Redigerad: 15 maj 2020 16:30

Diskussionsdelen

Beskriver diskussion delen,vet någon hur jag kan vidare utveckla detta.Jag har gjort min försök.Försöker inte använda "jag".

 

"Det finns mycket som jag kan samtala kring metoden som jag hade använt i mitt arbete. Valde att använda en kvantitativ metod där jag använde mig av djupintervju där frågorna som ställdes i intervjun var frågor som var slutna frågor. Det som inte var så bra med den slutna metoden var att jag kunde inte riktigt förstå hur deltagarna tänker och mer kring varför de valt det svar alternativet. Det gick inte heller att få en variation på svaren utan deltagarna svarade utifrån mina alternativ av svar. Hade jag  kunnat ändra nåt gällande metod delen då hade jag ändrat och skrivit öppna frågor i metod delen. Att jag inte använde öppna frågor i intervjun förklarar varför jag fick en variation bland deltagarnas svar."

LisaG 116
Postad: 15 maj 2020 15:50

Kolla upp ordet djupintervju. För mig är det mer kopplat till kvalitativ metod med öppna frågor... men jag kan ha fel.

Detta är en metoddiskussion där du diskuterar metoden ( vilket är bra) Kommer du att göra en till diskussion kring svaren mer kopplat till ämnet du undersöker ? Annars behöver du lägga till en diskussion om ämnet.

Den sista meningen behöver du titta över. Jag tror att du kan få lika stor variation ( om inte större ) med öppna frågor för då finns det inget som styr svaren. På vilket sätt menar du variation ( att folk tyckte olika? ) för det kanske inte har med frågetypen att göra. Eller saknas det ett "inte" i meningen- att svaren inte var så varierade?  Svårt för en utomstående att förstå så förtydliga gärna.

Smaragdalena Online 73481 – Lärare
Postad: 15 maj 2020 16:32

Picimon, på vilken nivå studerar du svenska? Det är svårt att ge dig vettig hjälp när du lägger alla dia trådar på "Allmänna diskussioner". /moderator

Svara Avbryt
Close