2 svar
62 visningar
Natascha 882
Postad: 8 okt 2019

Diskuterande uppsats.

Hej PA! 

Jag ska skriva en diskuterande uppsats om Nordiska språkgemenskapen och eventuella för-och nackdelar med den Nordiska språkgemenskapen. Jag har en artikel som jag tror är relevant till det jag ska diskutera. Jag länkar den nedan: 

https://skolvarlden.se/artiklar/goer-nordiska-sprak-till-ett-eget-aemne

Jag tycker artikeln säger mycket relevant men samtidigt har jag svårt att sammanfatta det skribenten vill få sagt. Jag förstår det som att hon vill att skoleleverna ska få lägga fokus på att lära och utveckla sina skrivkunskaper, talförmågor, textanalyser och helt enkelt arbeta kontinuerligt med den retoriska processen. Läran om minoritetsspråk, språken i Norden och olika språksituationer i Norden ska vara ett skolämne. Detta både för att eleverna ska hinna nå de kunskapsmål som sätts och för att läran om Nordiska språkgemenskapen är så viktigt. 

Jag skulle gärna behöva hjälp kring hur jag ska sammanfatta hennes artikel. Det känns som att jag inte riktigt begriper allt så det hade underlättat om någon kunde hjälpa till. :)

Natascha 882
Postad: 8 okt 2019

Hej. Förlåt för att jag bumpar min egen tråd. Jag vill bara springa in snabbt och meddela att någon som är ansvarig på sidan kan ta bort tråden. Jag har fått ihop en god sammanfattning och har gått vidare i uppgiften d.v.s. jag behöver ej hjälp mer med ovanstående. 

 

//Natascha W. 🌺

Eftersom du har något nytt att säga är detta ingen bump, så du behöver inte be om ursäkt /moderator

Lycka till med din uppsats!

Svara Avbryt
Close