4 svar
60 visningar
Ahya.mahdi 26
Postad: 5 jan 13:47 Redigerad: 6 jan 20:21

Dolkstötslegenden- hur påverkar oss idag

Hej jag förstår inte riktigt dolkstötslegenden på ett mer utvecklat sätt. Jag vet vad det är och hur allt gick till men mer utvecklat t.ex varför dolkstötslegenden skedde, vad skulle annars hända ifall den inte hade inträffat. Och hur dolkstötslegenden påverkar oss människor idag.

jag har försökt fundera över det själv och både sökt lite men jag hittar inte och kommer inte på något helt enkelt. 

SaintVenant 3410
Postad: 5 jan 14:35 Redigerad: 5 jan 14:36

Det är en mytbildande konspirationsteori som de tyska nazisterna använde för att sprida misstro och hat mot de som var motståndare i 30-talets nationella revolution. Läs på wikipedia:

https://sv.wikipedia.org/wiki/Dolkst%C3%B6tslegenden

Ahya.mahdi 26
Postad: 5 jan 14:41

Har fått höra att man aldrig ska läsa på Wikipedia och har fortfarande inte fått svar på min fråga? Det hjälpte inte så mycket att läsa på sidan den gav mig inte den information jag behövde. Men tack iallafall 

SaintVenant 3410
Postad: 5 jan 15:20

Du kan alltid läsa på engelska Wikipedia då den är väldigt tillförlitlig och ofta mer så än nationalencyklopedin eftersom informationen uppdateras kontinuerligt. Att man inte kan använda Wikipedia som källa är en seglivad föreställning som tyvärr hänger kvar. Speciellt då många tror att "vem som helst" kan redigera. Varje gång du läser på Wikipedia kan du kontrollera de källor som använts och läsa vidare där samt se upp för om artikeln har låg status eller om den nyligen redigerats. Se oavsett vad alltid Wikipedia som en enkel sammanfattning precis som vilken encyklopedi som helst.

Anledningen till att du inte fick svar på din fråga är för att den var obegriplig så som den var ställd. Detta därför att dolkstötslegenden är en myt.

mag1 5237
Postad: 6 jan 13:17

Du har en till tråd om denna myt:

https://www.pluggakuten.se/trad/dolkstotslegenden-1/

Svara Avbryt
Close