4 svar
57 visningar
wilma.lindahl 15
Postad: 9 okt 11:12

Ekonomiska kretsloppet

Hej. Jag går i 9:an och jag har prov på torsdag i SO som handlar om Samhällsekonomi. Det är så komplicerade ord i boken och jag får inte riktigt till en förklaring. Kan någon hjälpa mig med en enkel förklaring till det ekonomiska kretsloppet och hur det fungerar ? 

Teraeagle Online 16820 – Moderator
Postad: 9 okt 11:58 Redigerad: 9 okt 12:00

Är det några specifika begrepp du behöver hjälp med? Det ekonomiska kretsloppet visar hur kapital - pengar, varor och tjänster flyttas mellan olika aktörer i samhället, t.ex. hushåll, företag, banker och offentlig verksamhet (staten, kommuner, regioner). Exempel på flöden mellan dessa kan vara skatter, löner, lån och handel.

wilma.lindahl 15
Postad: 9 okt 12:59

Tack för hjälpen, ditt svar hjälpte mig verkligen. Begreppen man behövde få med var hushåll, företag, banker och offentliga sektorn vilket du fick med i ditt svar

Maria V 61
Postad: 10 okt 19:10

Hej wilma.lindahl,

Ekonomifakta som är en trovärdig källa har en bra sida som förklarar just detta med bland annat en bild:

https://www.ekonomifakta.se/Skola/det-samhallsekonomiska-kretsloppet

/Maria V

MrMal 22
Postad: 11 okt 19:22

I en snabbt och lätt förklaring om du vet inte vad den ekonomiska kretslopp handlar om så det handlar om hur kan pengarna går i en kretslopp exmpelvis att hushåll kan ge arbetande till företag som i sitt ger också pengar och varor. Ett annat exempel där offentliga sektor ger bidrag till hushåll, hushåll ger också arbetande och skatt till offentliga sektor. I så sätt blir det alltid i kretslopp för pengarna.

Svara Avbryt
Close