0 svar
69 visningar
tovalarasson 5
Postad: 6 maj 2020 Redigerad: 6 maj 2020

Ekonomistyrning- uppsats

Hej ska skriva en uppsats, där jag ska välja ett inte för stort företag helst sen utveckla ett system för ekonomistyrning. Ska agera som konsult.

Uppgiften ska lösas i två steg ett system för planering och ett system för kalkylering. Det är genom en problemformulering som detta ska lösas, alltså företagets huvudsakliga utmaningar sen ska jag förslå  lösningar på det. Kartlägg noggrant organisationen/företaget du jobbar med. Strategi, organiastionsstruktur, teknologi, ansvar, kostnadsstruktur med mera.

Men jag förstår inte riktigt det där med problemformulering, för läraren sa att man själv kan hitta på men även ta det problem som företaget har sagt / skrivit. Har ni några förslag på företag/organisationer, problemformulering. En problemformulering som jag sedan kan lösa genom att utveckla ett system för de för ekonomistyrning. Har fastnat på uppgiften och förstår inte riktigt.
Förslaget ska presenteras i fyra delar en analys av företagets kostnader, ett förslag till utformning och användning av balanserat styrkort, ett förslag på budgetssystem, användning av kalkyler.

Hjälp skulle verkligen uppskattas. Tack på förhand

Svara Avbryt
Close