2 svar
253 visningar
Hello there är nöjd med hjälpen
Hello there 79
Postad: 22 sep 2022 09:00 Redigerad: 22 sep 2022 09:14

Ekonomiska kretsloppet

vad som händer i samhället om något förändras, t.ex. om gruvan i Kiruna läggs ner, hur påverkar det det ekonomiska kretsloppet i samhället där.

Maria V 75
Postad: 22 sep 2022 09:05

Hej,

Tänk kretslopp med företag, hushåll, offentlig sektor och bank. Om den ena ändras dvs ett företag läggs ned, hur ändras då de andra?

Hälsn 

Maria V

wilma.lindahl 15
Postad: 10 okt 2022 17:47

Hej, jag fick denna frågan på ett prov där man också skulle ge exempel. Jag skrev om vad som skulle hända om energipriserna höjs. jag skrev såhär : 

Om priserna höjs blir det dyrare för hushållen och då drar hushållen ner på sin konsumtion, alltså köper mindre. Om hushållen köper mindre så säljer företagen mindre och tjänar mindre vilket gör att de drar ner på produktionen, tillverkningen av varor minskas. Företagen säger upp personal och människor blir arbetslösa, arbetslösheten ökar och skatteintäkterna minskar i den offentliga sektorn och då får företagen högre kostnader. För att företagen ska gå med vinst så måste dom höja priserna och då kommer hushållen få betala mer för exempel maten vilket leder till att hushållen drar ner ännu mer på konsumtionen. 

Svara Avbryt
Close