7 svar
102 visningar
Annaaaaaaa 32
Postad: 5 dec 2020

En man som heter Ove

Någon som har läst boken och kan hjlpa mig. 

Hur påverkar Sonja Ove och andra runt omkring dem?

Sonja var en lärare och då har hon påverkat ju många men mer vet jag inte. 

Hur utvecklas Ove när han träffar Sonja? Hur påverkar Sonja personerna runt omkring Ove efter att hon dött? :)

Annaaaaaaa 32
Postad: 5 dec 2020

Jag hade ett litet fel på hur ja formulerade frågan, jag ska beskriva hur både Sonja och Ove påverkar andra, men jag är inte säker på hur Ove påverkar andra

Aerius 510
Postad: 5 dec 2020

Ove var en sån person som alla vill vara. Han stod upp för det som var rätt utan att gå till överdrift och han kunde backa med släp.

Sonja var också en sådan person som alla vill vara. Hon hjälpte människor över hinder dom trodde var omöjliga att komma över. Detta gjorde hon utan att själv ta plats och ställa sig i vägen. Vilket gjorde att personerna hon hjälpte växte som människor.

Ove använde sina kunskaper för att föra Sonjas värderingar vidare efter att hon dött.

Länge sedan jag såg filmen så kan vara helt ute och cykla.

Det är några år sedan jag läste boken, men som jag minns det var Ove DEFINITIVT INTE en sådan människa man ville vara i början av boken.

Annaaaaaaa 32
Postad: 5 dec 2020

Tack så mycket för hjälpen , som du sa Over tycker alltid att rätt ska vara rätt så kan man förklara att andra  blir påverkade och vill vara som honom, alltså mycket stränga när det gäller regler?

Annaaaaaaa 32
Postad: 5 dec 2020

I börja av boken verkade Ove vara en jättesträng person och man kunde inte hitta en anledning till det men sen börjar händelserna dyka upp och man börjar veta allt hemskt som hände under hans liv, om man inte vill vara som Ove hur påverkar Ove andra då? 

Först och främst, angående vem Ove var/är: Som du säger, Annaaaaaaa, Ove är en ganska otrevlig typ i början av boken. Han är extremt noga med regler, och dessutom både bitter och tvär. 

I fråga om hur Sonja och Ove påverkar andra: Sonja arbetade som lärare fram tills hon avled, och så som Ove (och även en av hennes tidigare elever) berättar om hennes insatser, var hon en oerhört varm person, som kunde få stökiga elever på banan igen, genom att se bortom deras bråkiga attityd och deras problem. 

Ove påverkar, åtminstone i början av boken, de flesta runt omkring honom ganska negativt, även om han också har en viss värme i sig, vilket bland annat syns när han ställer upp som övningskörningsledare för Parvaneh. 

Svara Avbryt
Close