2 svar
78 visningar
Anonym438 14
Postad: 18 dec 2020 20:56

Entreprenörskap på gymnasiet

Hej, jag ska snart välja vilka kurser jag ska läsa i trean.

Jag är lite intresserad av kursen entreprenörskap men jag har dock inte lyckats få en förståelse för vad man gör i kursen.

Min fråga lyder:

Får man skapa ett eget företag och driva det på riktigt, eller är det mera teoretiskt, alltså att man inte får skapa ett företag på riktig, utan bara lär sig om hur det skulle vara att skapa ett företag.

aquastar 37
Postad: 18 dec 2020 21:13

Hej!

Läste faktiskt entrepenörskap förra året. Du får alltså starta, driva och avveckla ett "UF företag" under ett år. Det är alltså inte ett så kallad riktigt företag men man lär sig väldigt mycket. Det finns såklart teori då man behöver lära sig hur man ska kunna lyckas med sitt företag. Men för det mesta går tiden åt att driva sitt UF företag. 

Ett tips är att läsa mer på ungföretagsamhets hemsida då det är den sidan man brukar använda under året ^^. 

Om du har andra frågor elr att något verkar otydligt så är det bara att säga till. 

Alva_Andersson 7
Postad: 17 jan 11:32

Jag driver UF företag just nu och det är en väldigt lärorik kurs. Trots att du kanske inte har någon bra affärsidé får man mycket lärdomar och dessutom kan man faktiskt tjäna en hel del pengar. Du får lära dig om allt som ett riktigt företag gör, dessutom får man bra kontakter för framtiden. En kurs som verkligen är värd att välja!

Svara Avbryt
Close