3 svar
53 visningar
mysterygirl 3
Postad: 6 jun 13:26 Redigerad: 6 jun 14:07

Eu debatt - hbtq

Jag ska ha en debatt imorgon och sitter och stressar just nu. Ska argumentera om ämnet samkönade äktenskap, ifall EU bör jobba så att alla länder ska tillåta HBTQ personer rättigheter eller ifall landet själv ska bestämma det.

Jag är för ämnet, vad kan jag börja med?

 

Borttagning av versaler i rubriken. /moderator

Dracaena 2116 – Moderator
Postad: 6 jun 14:10

Mysterygirl, det är inte tillåtet att ha endast versaler i sin rubrik. Jag har fixat till din rubrik, tänk på detta i framtiden./moderator

Magister Dixit 117
Postad: 6 jun 15:00

Jag antar att uppgiften handlar om borgerligt äktenskap. I så fall är frågan alltså om EU bör jobba för att det ska vara möjligt att ingå borgerligt äktenskap mellan två samkönade? Innebär bör jobba för i det här sammanhanget att EU ska anta bestämmelser som tvingar medlemsländerna att legalisera eller att EU enbart ska bedriva ett aktivt arbete för att förmå medlemsländerna att frivilligt legalisera?

Det mest uppenbara argumentet för att tillåta borgerligt äktenskap mellan två personer av samma kön är att det är diskriminerande, utifrån sexuell läggning, att inte tillåta det. Ett borgerligt äktenskap är religiöst neutralt och därmed ska inte religiösa tolkningar, såsom skapelseberättelsen, spela någon roll i sammanhanget.

Ekema 28
Postad: 6 jun 18:05 Redigerad: 6 jun 18:08

Varför skapades EU och varför finns det fortfarande?

en bra sida om EUs historia https://europa.eu/european-union/about-eu/history_sv

Har frågan om HBTQ något liknande med tidigare saker som har hänt tidigare?

(jag kan typ fan ingenting men kanske länken kan hjälpa dig?

Lycka till😃

Svara Avbryt
Close