1 svar
24 visningar
Candyflossfun08 28
Postad: 12 nov 12:19 Redigerad: 12 nov 13:10

Evolution

Hej! Jag har biologi prov imorgon och det finns vissa frågor som jag är lite osäker på som jag skulle vilja ha hjälp med. 

Den första frågan går till såhär: Förklara evolutionärt varför det idag finns däggdjur som lever i vatten, trots att däggdjuren utvecklades på land!

Mitt svar: Däggdjur som lever i vatten utvecklades från landlevande förfäder genom evolutionära anpassningar för att hitta mat, undvika konkurrens och överleva i vattenmiljön över lång tid. 

Jag är osäker ifall mitt svar stämmer eller inte och jag tror den går att utveckla men jag vet inte hur

Den andra frågan är: Förklara hur och när landlevande djur utvecklades från fiskar

Mitt svar: När ozonlagret bildades blev det lättare för organismer och växter att leva på land. Fiskarna utvecklade egenskaper genom naturlig variation och naturligt urval som gjorde att de kunde komma upp på land för att hitta mat som gav dem en överlevnadsfördel, det blev som en nisch. Med tiden utvecklades fiskarna mer och mer genom att utveckla ben från tjocka fenor eller inandning av syre i luften som gjorde att de blev anpassade till ett liv på land.  

Återigen är jag osäker om svaret stämmer 

Sista frågan är: Vilka egenskaper brukar vi utgå från när vi definierar liv?

Här har jag ingen aning och behöver verkligen hjälp

Jag skulle uppskatta ett snabbt svar tack!

Teraeagle 19736 – Moderator
Postad: 12 nov 13:10

Tråden låses, enligt reglerna ska man skapa en tråd per fråga - annars blir det lätt en rörig diskussion. Skapa gärna ny trådar för dina frågor. /Moderator

Tråden är låst för fler inlägg

Close