3 svar
29 visningar
zainab999 139
Postad: 17 nov 2020

Existentialism

Hej! 

Här nedan finns det en dilemma som jag ska resonera kring utifrån existentialismen, men jag har ingen aning hur jag ska göra för att  existentialismen handlar ju om vår existens och det känns som att det inte hänger ihop med dilemman. 

 

"Gymnasieläraren Rainer Wegner fick i uppdrag att undervisa autokrati under en   projektvecka för en grupp elever. Han genomförde det genom tillämpa ett  sociologiskt experiment som en del av projektveckan. Han bildade Die Welle-vågen- gruppen baserat på makt och disciplin. I början skapade gruppen en sammanhållning men sedan blev fascistisk och gick ur kontrol. Rainer Wegner menade väl men konsekvenserna blev stora. Gjorde Rainer rätt att utföra experimentet? Har en lärare rätt att kontrollera sina elever? Vem är egentligen den skyldiga för allt som hände? "

 

Tacksam för hjälp!

Smaragdalena Online 52189 – Moderator
Postad: 18 nov 2020 Redigerad: 18 nov 2020

Vad har du tänkt själv? Det står i Pluggakutens regler att du skall visa hur du har försökt och hur långt du har kommit.  Och borde inte frågan ligga under Filosofi? Skriv i tråden så flyttar vi den./moderator

zainab999 139
Postad: 18 nov 2020

Jag tänkte att det bryter mot existentialismen tankar t.ex att eleverna på det här sättet får läraren att bestämma över dem och i existentialismen ska man välja sina egna vägar för att om man tillåter någon styra över dig är man typ som "stol".

matematikergbg 73
Postad: 19 nov 2020

https://www.youtube.com/watch?v=YaDvRdLMkHs denna youtube video skulle vara till nytta för dig.

Svara Avbryt
Close