4 svar
112 visningar
sidra är nöjd med hjälpen!
sidra 12
Postad: 15 maj 2018

Fågelbad

Hej!
fastnar vid slutet, varför får man k till K=-50(2^(1/3)-1)/(2^(4/3))?
Jag försökte lösa ut k från (2k+50)^3=50^3/2 men får inte till det.
Tacksam för svar! :)

Smaragdalena 14675 – Moderator
Postad: 16 maj 2018 Redigerad: 16 maj 2018

Du har (2k+50)3=5032(2k+50)^3= \frac{50^3}{2}. Upphöj båda sidor till 13\frac{1}{3}. Då får du 2k+1 = 50213.

Kommer du vidare därifrån?

sidra 12
Postad: 16 maj 2018

Hur får du vänsterled till +1? Borde inte det bli + 50 Om man upphöjer hela uttrycket?

Jo, jag skrev fel. Det skall vara 50.

sidra 12
Postad: 16 maj 2018

Tusen tack för hjälpen!!

Svara Avbryt
Close