2 svar
57 visningar
stey 3
Postad: 28 apr 22:27

Feedback krönika

Hej! Jag sitter med att skriva en krönika på svenskan om syskonrelationer. Jag skulle gärna se att jag kan få någon typ av feedback på krönikan för att göra den bättre. Kanske avslutet, inledningen eller handlingen kan omskrivas på något vis för att beröra mer? Jag byggde upp texten med egen erfarenhet i form utav återblick, fördelar och nackdelar med syskon.

Krönika

"

"Men sluta att slå mig, det gör ju ont"." Men du började ju faktiskt slå mig ". 2 timmar senare, "hahhah varför ska du alltid få mig att skratta på det sättet". Ja jag håller med, jag känner också igen mig. Äger du ett syskon kan du förmodligen relatera till en sådan situation, i ena sekunden är hen jobbig men i den andra skrattar du tillsammans med syskonet och är glad över hens närvaro. Syskonrelationer är inte alltid det lättaste, men betyder det att det alltid är det svåraste?. Hmm hur är det? Vi gör så här häng med, så kollar vi.

För cirka 16 år sedan kom lilla jag ut på jorden tätt efter brorsan som kom 13 minuter före. Ända sen dess har jag och brorsans alltid varit beroende av varandra på ett eller annat sätt. Något som jag själv tror skildrar syskonskap. Tillsammans har jag och brorsan ända sen liten delat glädjen tillsammans genom att gjort allt från tävlat mellan lykstolpar och kolla vem som är snabbast till att stötta varandra i våra svagheter för att utveckla dem. Denna typ av pushning med varandra har lett till att vi båda står idag på mycket högre höjder i våra sporter. Det är själv en egenskap jag tar med mig när det kommer till andra, så jag kan utveckla dem som person inom deras idrott. Syskonrelationer för mig är mycket viktigt, förutom att det betyder mycket så formar syskonskap ens levnadstil enligt mig. Hade jag t.ex. inte haft en brorsa brevid mig och dela intressen sen ung, hade inte intresset eller motivationen funnits där.

Du som själv har syskon vet fördelarna, du blir aldrig ensam, har alltid nån att prata med, dela med dig av dina känslor till. Jag sjäv tror även på att bra syskonrelationer förbereder en för vuxenlivet, det vill säga din förståelse för självinstinkt och känslor för andra förstärks genom din gemenskap med syskonet, vilket enligt mig bådar väl för vuxenlivet. Du kommer även stöta på motgångar med syskonen under livet, där du varenda gång får lära dig att förhandla och lösa konflikter och se hur den andra gör. Någåt du yttligare kan nyttja i vuxenlivet.

Nackdelar med syskon är inget jag kan se särskilt eftersom det positiva väger tyngst, okej jag kanske har fått höra någon gång att jag är dum i huvudet i uppväxten eller att man kanske fällt en tår över att syskonet gjorde något dumt mot en. I mina ögon är det okej eftersom det är tack vare det man utvecklas som person, att få sidor från ett visst perspektiv behöver man enligt mig för att få ett bredare livsperspektiv. Du lär dig vad den tycker och hur den gjorde fel, yttliagre en sak som du kan ha nyttja i vuxenlivet och något som jag kommer att ta med mig


Syskonrelationer är ofta den längsta relationen du har i livet, även om syskon upplevs som stötande ibland hade jag aldrig kunnat byta bort dem mot värden. Var tacksam över dina syskon.

Alice0707 4
Postad: 3 maj 21:24

Andra raden tänkte jag bara om man verkligen äger ett syskon?

stey 3
Postad: 4 maj 14:35

Jag ville inte bli märkt på ord utan få feedback i helhet, det är klart att det ska stå "har" istället. 

Svara Avbryt
Close