0 svar
202 visningar
Slerberg 7
Postad: 15 dec 2021 16:07

Feedback novell

Jag har en svenska uppgift och det är att skriva en novell så ni får gärna läsa min novell och ge mig feedback på vad jag kan förbättra och även hjälpa till med en rubrik, har redan en men om ni har en annan idé som ni tror funkar bättre.

Evig kärlek 
-Nu får du skicka, säger Chloé till Mia. 
-Jag vågar inte, Chloé tar tag i Mias mobil och skickar till Teoh. De båda kollar på varandra och skriker. 
-Jag gjorde det jag skickade, vad kommer han svara nu då? 
 
Klockan är 08.00 på morgonen och skolan börjar om tjugo minuter, Mia är som vanligt sen. Hon fixar sig snabbt och skyndar sig för att hinna med bussen som går om två minuter. Chloé ringer och frågar vart Mia är. Mia säger att hon är framme om tre minuter.  
-Jag orkar inte ha matte första lektionen i början av veckan speciellt inte med Linda. 
-Nu har ni lunchrast, ni ska vara tillbaka om en timme och vi möts vid ingången. Mia och Chloé får syn på Teoh, snyggaste killen i hela skolan, det enda problemet var bara att han går i nian och Mia går i åttan. Mia hade fått ett svar tillbaka från igår men hon vågade inte öppna och läsa. Chloé säger att hon kan ta mobilen och läsa vad han svarat. Mia hade skickat till Teoh och frågat om han har några speciella planer inför veckan. Chloé kollade på Mia och log, Teoh hade svarat “Inga speciella planer, själv?” Mia fick en lättnad.  
 
-Fråga honom om han vill följa med till Liseberg i eftermiddag, de har jul tema nu så det blir jättemysigt.  
-Okej, jag skickar nu. 
-Du är så modig Mia, säger Chloé till henne. 
Rasten var slut och det är iskallt ute, man ser röken komma ur alla barnens munnar eftersom det är så kallt. De springer till sina skåp och skyndar sig ut. Det plingar till i telefonen. Det står från Teoh. 
-Chloé han har svarat vad ska jag göra? 
-Vi frågar Linda och säger att vi behöver gå på toa och kollar då vad han har svarat. 
-Okej. 
-Linda skulle vi bara få gå på toa snabbt innan vi går? 
-Visst skynda er. 
-Tack, ja vi ska skynda oss. 
De springer tillbaka in till skolan, går in till toaletten tillsammans. 
-Okej nu öppnar jag. Han svarade “Ja visst, vilka mer ska med?” 
-Oj vad ska jag skriva nu då? 
-Skynda dig Mia vi måste gå, skriv något snabbt. 
-Okej jag skriver jag, Chloé, Leonie, Lydia, Marcus, och Filip. 
-Tjejer ut med er nu, ni är sena och långsamma.  
 
Klockan är fem och det är dags att åka snart. Mia är jättenervös inför denna dagen hon ska vara med Teoh, den Teoh snyggaste killen på hela skolan kanske till och med snyggaste killen i hela staden. Hon funderar över hur hon lyckades få med honom att gå på liseberg med henne.  
Mia och Chloé pratar i telefon och Mia har ingen aning om vad hon ska ha på sig, det är rätt kallt ute så något som hon inte fryser i.  
De möter upp Teoh, Mia är jättenervös men Chloé och Teoh håller uppe en konversation men Mia är helt knäpptyst och vet inte vad hon ska säga. 
Klockan har redan hunnit bli 20:00 och Mia måste hem. Chloé stannar kvar med Teoh och Mia är inte jätteglad snarare ledsen, idag skulle bli en rolig dag med Teoh men de har inte sagt ett ord till varandra det är bara Chloé som varit med honom och pratat. 
Mia har kommit hem och kan inte sluta tänka på Teoh och Chloé tillsammans “tänk om de nu blir tillsammans” eller “Teoh kanske gillar Chloé”. Mia får tillslut panik och ringer Chloé och måste prata med henne och fråga om något har hänt. 
 
-Hej Chloé, vad gör du? 
-Hej, jag är hos Teoh. 
Chloé blir helt tyst. 
-Hallå är du där? 
-Ja förlåt, men vad gör du med Teoh? 
-Jag kunde inte bli hämtat på liseberg så Teoh sa att jag kunde följa med honom hem sålänge.  
-Jaha okej. 
-Hej då. 
 
Mia är jätteledsen hennes bästa kompis är med killen hon gillar utan att ha berättat det för henne. Idag är det tisdag och hon har studiedag. Hon bestämmer sig för att skriva till Teoh och fråga om han vill vara med henne en liten stund. Hon skickar till Teoh och han svarar bara på någon minut. Han svarar “Tyvärr har träning just nu.” Mia tänker att det är okej han kanske skulle velat träffa henne om det inte vore för träningen. 
 
Det är onsdag och Chloé och Mia har inte pratat på ett tag och det är inte likt de. 
Chloé och Mia ser varandra i korridoren men hälsar inte på varandra och Mia får en stor klump i magen och tänker, varför pratar inte Chloé med mig?  
Nu har de rast och Mia bestämmer sig för att gå fram och prata med Chloé innan det är försent. 
-Hej Chloé, vad gjorde du igår? 
-Inget har bara varit hemma hemma och pluggat, själv då? 
-Okej Chloé jag kommer gå rakt på sak nu och fråga dig, gillar du Teoh eller är det något mellan er? 
-Mia jag ska vara ärlig med dig nu och berätta precis hur jag känner. Jag tror jag har insett att jag gillar Teoh och ja jag vet att du gillar honom jättemycket men jag kan tyvärr inte styra över mina känslor, plus tror jag att han är mer intresserad av mig än utav dig. 
 
Där och då kände Mia att det var droppen hennes bästa vän har gått och börjat gilla hennes kille hon gillar och dessutom sagt att han gillar henne mer. Hon klarade inte av mer och sprang till skåpen som är fyllt med klotter och hämtar sina grejer och springer hem tårögd. 
Mia vet att det bara finns en sak att göra och det är att berätta för Teoh att hon gillar honom innan det blir försent. 
Hon bestämmer sig för att berätta det för honom i verkligheten så hon frågar honom om han vill träffas. Han svarar direkt och skriver “Visst, vart vill du ses?”. Mia får en lättnad och börjar fixa sig. Hon går in på instagram och kollar storys när hon plötsligt ser att Chloé lagt upp något och det är en bild på Teoh. Mia blir rasande och ledsen, alla känslor brister ut på en och samma gång. Det är iallafall dags att gå och träffa Teoh, Mia är så nervös och vet egentligen inte riktigt vad hon ska säga. 
 
Mia är på bussen på väg hem till Teoh. 
-Hej  
-Hej Mia, hur mår du? 
-Jag mår bra, hur är det själv? 
-Det är bra, varför ville du träffas nu så plötsligt? 
-Jo det är en sak jag behöver berätta för dig. 
-Vad för någonting? 
-Jag gillar dig Teoh och jag har velat berätta det för dig ett tag men har inte vågat. 
-Oj, detta kommer som en liten chock för mig jag var inte beredd på detta  
 
Båda blir helt tysta och kollar på varandra utan att säga någonting. 
Mia blir irriterad och börjar gå därifrån. Teoh står kvar och säger inget mer.  
 
-Mia vänta, jag gillar dig också. 
Mia blev förvånad och log framför honom. De kramades och gick hem till Teoh och de satte sig i hans soffa nere i källaren. Mia tog en bild och fråga om hon fick lägga upp den och direkt säger Teoh nej lite nervöst. Det kändes lite konstigt men hon försökte att inte tänka på det. 
Helt plötsligt får Mia ett samtal och det är från Chloé. Hon svarar och det enda hon hör är någon som skriker, Mia blir förvånad.  
-Mia är du med Teoh? säger hon med en arg röst 
-Ja, varför undrar du? 
-Vill bara berätta för dig att vi är tillsammans. 
-VA? 
Mia kollar på Teoh argt och börjar ifrågasätta honom. 
Teoh erkänner att han och Chloé är tillsammans och Mia berättar för Chloé att han berättat för henne att han gillar henne. Chloé blir också av detta skäl rasande. Mia går raka vägen hem och känner att Teoh bränt alla sina broar. Vid detta ögonblick gör Chloé slut med Teoh och Mia och Chloé bestämmer sig för att träffas. 
 De är vid skolgården och Chloé börjar plötsligt skylla på Mia att hon egentligen visste att de var tillsammans men det nekade hon därför att hon egentligen inte visste något överhuvudtaget, det enda Chloé gör är att skylla på Mia. 
 
-Chloé du får sluta nu det räcker, jag gillade Teoh och det visste du mycket väl om och sedan går du och blir tillsammans med honom det är dumt av dig så du kan inte säga någonting om att vara taskig nu i detta sammanhang.  
Mia går därifrån och tar upp mobilen och skickar till Teoh “Hoppas detta gjorde dig nöjd, du förstörde en vänskap” denna gång tveka hon inte, Mia skickade det direkt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Svara Avbryt
Close