Einsteinnr2 140
Postad: 27 feb 2020 Redigerad: 27 feb 2020

Feedback på personligt brev :)

Hejsan!

Skulle jag kunna få lite respons på mitt personliga brev? Jag har aldrig skrivit ett förr, så det skulle uppskattas jättemycket! Tack på förhand :)

Qetsiyah Online 2617
Postad: 27 feb 2020 Redigerad: 27 feb 2020
  • var du bor är inte relevant om företaget ligger i göteborg, eller om du söker tex sommarjobb via kommun,
  • "idag" behövs inte.
  • byt "därmed" mot därför
  • Förklara mer hur du gör för att undvika stress eller hur du hanterar det. "Svårt att bli stressad" kan även tolkas som att du helt enkelt dont give a shit.
  • ta bort "i arbete". "till hands" kallas det väl?

Texten är välskriven. Övergången från personlig beskrivning till hur det lämpar sig i äldreomsorg är mycket smidig. För att ha flyttat hit vid 13års ålder, väldigt väldigt bra skrivet.

Om något kan förbättras är det satsradningen, det blir punktigt. Ungefär såhär. För många punkter överallt. Använd gärna bindeord. "Därmed" är ett bindeord. Du använde ordet i texten.

Teraeagle 9348 – Moderator
Postad: 27 feb 2020

Du borde lägga större vikt vid varför du vill ha just detta jobb och varför arbetsgivaren ska anställa just dig och inte någon annan. Har du erfarenhet från något speciellt som gör att du tror att du är lämpad för detta jobb? Varför vill du arbeta inom äldreomsorgen?

Qetsiyah Online 2617
Postad: 27 feb 2020

Det tycker jag att han har gjort, men det kan förtydligas. När du skriver att du gillar att umgås rent allmänt tolkar jag det som främst gällande jämnåriga, så förklara att du även uppskattar att prata med äldre och varför även det är givande. 

Har du erfarenhet från något speciellt som gör att du tror att du är lämpad för detta jobb? 

Antagligen inte!

Svara Avbryt
Close