1 svar
35 visningar
aliceee___ 42
Postad: 19 apr 19:02

Fetter, cis och trans

Hej! Jag har en fråga angående fetter och fettsyror och cis/trans form. 

Som jag förstår det har mättade fetter högre kokpunkt då de kan packas tätare-->starkare Van der waals än omättade. Vad är vanligast i kroppen och varför? Är det vanligast med omättade? varför?

Angående cis trans förstår jag det som att cis böjs och kan inte packas lika tätt som trans. Jag har skrivit i mina anteckningar att cis är uteslutande. Finns då mest trans i kroppen och varför? Varför är det bättre med högre kokpunkter i kroppen. 

Tack!

Mesopotamia 892
Postad: 21 apr 09:25 Redigerad: 21 apr 09:28

Kolla denna länk: https://www.pluggakuten.se/trad/transfetter-biomolekyler/

Den besvarar nog dina frågor. Om fortfarande har några, skriv här.

Svara Avbryt
Close