0 svar
2526 visningar
AimForTheStars 23 – Fd. Medlem
Postad: 22 maj 2020 08:39

Filmanalys

Hej, jag håller på med en filmanalys. Jag ska i min filmanalys jämföra och analysera två filmer, vilket gör uppgiften lite annorlunda ifrån att göra en filmanalys om 1 film (tycker jag...).

 

Jag har hållt på med den i många dagar nu och det går lite segt. Jag har läst och lyssnat på väldigt många videor om filmanalyser men tycker trots det att det är krångligt. 

 

Jag har hittills beskrivit handlingen i filmerna, jag har beskrivit filmernas anslag, jag har beskrivit miljön, jag har berört filmernas budskap/tema. Men jag behöver tillägga mer för att min filmanalys behöver vara längre än vad den är just nu.

 

Vad kan man säga om perspektivering/karaktärerna? Jag har jättesvårt att formulera mig kring det. Hur skriver man om perspektivering? Skriver man bara "Filmen påminner om *****" eller "Filmen berör ******"  eller "Filmen har samma genre som" och sen inget mer? 

Och angående huvudkaraktär, den drivande karaktären och biroll så kommer jag inte på något bra att skriva. Vad kan man skriva där? 

Tycker också det är jättesvårt att komma fram till exakt vem som är den drivande karaktären och vem som är biroll t.ex, då flera karaktärer liksom är lite "både och". 

Sen tycker jag också det blir lite skevt när jag ska skriva om filmernas budskap, åtminstone i en av filmerna (Walk The Line) så finns det inte ETT budskap att "ta på" utan det är flera saker (uppväxt, droger, musik, förälskelse) som korsar varandra och det gör det svårt att analysera fram något bra att skriva. Jag har heller inte jättemycket "plats" att formulera mig på så det får inte vara för långt heller.

Mina filmer är Brokeback Mountain och Walk The Line. 

Om någon bara kunde ge mig en liten "idéknuff" så skulle det hjälpa mig jättemycket.

Svara Avbryt
Close