6 svar
237 visningar
thequeenofseries 7
Postad: 21 okt 2017 Redigerad: 21 okt 2017

Filosofin och etik i filmen Divergent

Hej ! Jag ska skriva en filosofiuppgift om filmen Divergent men undrar över vissa saker. 

I filmen uttalar sig ledaren för de rättfärdiga (erudite) att "allt som är mänskligt kan utplånas med kemi" vilken människosyn tyder detta uttalande på?

 

Dessutom så säger Jeanine, ledaren för de lärda (erudite) tidigare i filmen när tris besöker hennes bror som är en del av de lärda att "Faction before blood, it's an important ideal but sometimes hard to fulfill. It goes against our fundemental human nature, but that is exactly the weakness we need to overcome. I think human nature is the enemy. It's human nature to keep secrets, lie, to steal. And I want to eradicate that, that is how we will maintain a stable peaceful society." Min fråga är vad är samhällets etiska grundsyn och människosynen i filmen?  

Har en länk till scenen där jeanine säger denna replik till Tris om ni vill se den. https://www.youtube.com/watch?v=5ttoICpH0Vc

Väldigt tacksam för svar!

Teraeagle 12574 – Moderator
Postad: 21 okt 2017 Redigerad: 3 nov 2017

Vad är dina egna tankar?

Notera att korspostning av frågor inte är tillåtet.

thequeenofseries 7
Postad: 3 nov 2017

kan jag få hjälp med frågan? förstår inte varför du vill veta vad mina egna tankar är? Jag vill ju veta andras. 

Tanken med Pluggakuten är att man ska få hjälp när man har kört fast, efter att först ha presenterat sina egna tankegångar eller försök till lösning. Se punkt 6.2 bland Pluggakutens regler och fliken "Läs detta innan du postar" på sidan där man skriver ett nytt inlägg.

Regel 6.2

Försök alltid att lösa uppgiften själv innan du postar en tråd. I inlägget ska din tankegång och lösningsmetod formuleras, försök vara så specifik som du bara kan.

thequeenofseries 7
Postad: 3 nov 2017

Anledningen till att jag skrev en ny tråd var för att jag nu visste vad människosynen var, dvs en biologisk människosyn. Men ville fråga vad andra hade för tankar med en sådan människosyn, fördelarna och nackdelarna med människosynen. Jag presenterade mina egna tankar men ville veta vad för och nackdelarna var med en biologisk människosyn var. Men du tog bort tråden? Fattar inte varför du gjorde det? 

Om du har kommit på svaret till en fråga och har en följdfråga så är det bättre att ställa den i samma tråd. Du har startat tre trådar som rör samma ämne, men inte publicerat några försök i något av fallen (den tredje tråden hade redigerats bort).

Du får ytterligare en chans att presentera dina egna tankegångar kring frågan, annars tvingas jag att låsa tråden.

1 tramsinlägg raderat. /moderator

Svara Avbryt
Close