5 svar
64 visningar
Päivi är nöjd med hjälpen!
Päivi 5583
Postad: 13 sep 2017

Fjärde grads ekvation.

Yngve Online 8298 – Mattecentrum-volontär
Postad: 13 sep 2017 Redigerad: 13 sep 2017

Det är rätt fram hit.

Det rödmarkerade är fel, det blåa är rätt.

När du har hittat de två rötterna t1 och t2 så ska du hitta motsvarande värden på x precis på samma sätt som i slutet på denna uppgift.

 

Det ser bra ut, ända tills du kommer fram till att t = 3 ±36. Sedan räknar du fel på t1 t_1 men rätt på t2 t_2 . Därefter blir det konstigt. En andragradsekvationsekvation har två lösningar. Det finns ingenting som heter y3 y_3 eller t4 t_4 .

Nästa steg är att lösa de båda andragradsekvationerna x2=9 x^2 = 9 och x2=-3 x^2 = -3 .

Päivi 5583
Postad: 14 sep 2017

Börjar man prata med mig om matte, när jag är sömnig, blir allting konstigt. Jag somnade bort helt och hållet. Visst ser jag att jag har gjort fel. 

Min sambo pratade med mig om matte också sådana tider, när var sömnig. Några gånger somnade jag bredvid matte bok. När jag hade vaknat upp, tyckte jag var konstigt att jag inte hade än gjort den där uppgiften. Det är inte första gång det här händer att jag somnar. 

Guggle Online 1147
Postad: 14 sep 2017

Hej Päivi,

Det är roligt med matte, men du måste vara noga med att sova, äta och göra andra saker också.

Att du somnar framför böckerna eller  slarvar för att du är trött är ett tecken på att du måste vila mer mellan äventyren i matematikens värld!

Päivi 5583
Postad: 14 sep 2017 Redigerad: 14 sep 2017

Jag håller med dig Guggle! Jag har just ätit frukost och fått kaffe i mig. Första tiden kunde man inte ens äta, när sambo gick bort. Jag har inga problem med  att  sova som många andra har, när sådant här har hänt. Jag sover bra. Äta måste jag. Måste göra i ordning djuren. Nu kan inte jag fixa hemmet av den anledningen att jag får inte sätta någonting till balkongen. De ska antagligen byta fönster där. Det är rörigt hos mig och jag skulle vilja dammsuga, men inte ens det går. Det här är inte roligt. Det är renovering på gång här. De byter fönster överallt i hela huset. Man hör vissa håller på borrar och har sig. Jag ägnar åt matten. Jag måste till affären också emellanåt. 

När jag ska göra prövning på matte, två dagar  före tittar jag inte mer matte. Då måste jag vara riktigt ordentligt utvilad för hjärnan ska fungera. Då är man skärpt också och ser sina egna fel bättre. 

Svara Avbryt
Close