1 svar
47 visningar
freschmon 58
Postad: 22 maj 2020

Förberedande Kurs i Matematik - Sommarmatte

Hej Allihopa!

Har från och med Vecka 24 läsa distanskursen Förberedande Kurs i Matematik. Finns det någon här på forumet som själv har erfarenhet från denna kurs? 

Detta är den första kurs jag läser som är behörig för Högskolepoäng (7.5 HP). Jag förstår att studietekniken, upplägget och dylikt kommer vara annorlunda kontra gymnasiestudier.

Skulle uppskatta all form av tips och erfarenheter, i hopp av att få högskolekurser att upplevas mänskliga för en trögtänkande student.

Allt Gott!

JohanF 623
Postad: 23 maj 2020

Jag hade ofta svårt att hänga med på föreläsningar (eller snarare om jag hängde upp mig på något i början av föreläsningen så kunde jag tappa tråden under resten av föreläsningen) utan lärde mig bäst genom att traggla i egen takt hemma. Men den stora fördelen med att gå på föreläsningar är att man lär man sig vad föreläsaren tycker är viktigt i kursen. Dvs jag kände att det var effektivast utnyttjande av tid att snabbt skumma igenom kapitlet innan föreläsningstillfället, så att man var åtminstone en gnutta förberedd på vad som skulle komma. Då hade man också bättre chans att ställa frågor.

Dock krävdes lite mer diciplin, vilket man inte alltid har ;-)  

Svara Avbryt
Close