1 svar
59 visningar
Jonfi är nöjd med hjälpen!
Jonfi 32
Postad: 13 sep 2018

Förenkla följande utryck så mycket som möjligt

Gör en ny tråd

 

Förenkla följande uttryck:

8x2-4 - 2x-2

 

8(x+2)(x-2)-2x-2 =8(x+2)(x-2)- 2*(x+2)x+2*x-2=8-2x+4(x+2)(x-2)


Jag gör något fel här vet bara inte vart. Facit säger 2x+2

 

Förklara gärna hur jag gör fel mvh,

Jonathan

Kallaskull 273
Postad: 13 sep 2018 Redigerad: 13 sep 2018

du glömmer att 8(x-2)(x+2)-(2x+4)(x-2)(x+2)=8-2x-4(x-2)(x+2)=4-2x(x+2)(x-2)=-2(x-2)(x-2)(x+2)=-2(x+2)

Svara Avbryt
Close