4 svar
105 visningar
Ama2b1 1
Postad: 13 okt 2020 Redigerad: 13 okt 2020

Förenkla uttrycket 5x - 2(7 - y) + 7y.

5x-2(7-y)+7y

5x-14-2y+7y

5x-14+5y

Ama2b1 skrev:

5x-2(7-y)+7y

5x-14-2y+7y

5x-14+5y

5x-14-2y+7y
Där har det blivit fel (rödmarkerat).

joculator 3245 – Moderator
Postad: 13 okt 2020

Du har fel på rad 2.   Låt oss titta på en liten del av den raden:

-2(7-y)  som man löser genom  att multiplicera in -2 in i parantesen
-2(7-y)=-2·7-(-2)·y=-14+2y

'minus gånger minus blir pluss'

Om du är mer van vid 'när man tar bort en parantes som det ståt minus framför, måste man ändra alla tecken i parantesen' så blir det:
-2(7-y)=-(14-2y)=-14+2y

MatteTheo 1
Postad: 18 okt 2020

5x-2(7-y)+7y

5x-14+2y+7y    (-*-=+)

5x-14+9y

MatteTheo skrev:

5x-2(7-y)+7y

5x-14+2y+7y    (-*-=+)

5x-14+9y

Det ser bättre ut.

Svara Avbryt
Close