2 svar
34 visningar
birdbox21 212
Postad: 8 sep 2020

Förenkling

Jag försökte förenkla det här talet men jag får fel hela tiden. Vad är det jag gör fel? :) x-(2x-y+1)+12(2x-4y+6)

Min lösning= 

x-(2x+(-y)+1)+12(2x-4x+6)12×2(x-2+3)  x-2+3x-2x-y-1+x-2+3 vilket leder till -y svaret skall vara 2-y 

PATENTERAMERA 1784
Postad: 8 sep 2020

x - (2x + (-y) + 1) = x - 2x -(-y ) - 1 = y - x - 1.

12(2x - 4y + 6) = x - 2y + 3

y - x -1 + x -2y + 3 = x - x + y - 2y + 3 - 1 = 2 - y.

birdbox21 212
Postad: 9 sep 2020
PATENTERAMERA skrev:

x - (2x + (-y) + 1) = x - 2x -(-y ) - 1 = y - x - 1.

12(2x - 4y + 6) = x - 2y + 3

y - x -1 + x -2y + 3 = x - x + y - 2y + 3 - 1 = 2 - y.

Tack! :) 

Svara Avbryt
Close