2 svar
51 visningar
nikoniko är nöjd med hjälpen!
nikoniko 126
Postad: 18 okt 2019

Förnybara energisorter

Hej!

Vi har på våran skola en årlig "temavecka", där vi ska jobba med något tema, och sedan visa det för våra föräldrar som kommer och kollar vad vi har gjort. Detta året jobbar vi med Agenda 30 och våran grupp har mål 7 - hållbar energi för alla som tema.

Problemet är att vi inte vet vilka energityper/sorter som ingår i den hållbara energin, eftersom det enligt många källor inte är samma sak som förnybara energikällor. I de förnybara energikällorna ingår ju t.ex. vattenkraft, vindkraft etc., men i den hållbara energin ingår inte vindkraften (p.g.a. den är ineffektiv och den behöver många resurser för att byggas) eller vattenkraften (p.g.a. den förstör vattendragen och begränsar fiskarnas habitat). På globala målens hemsida står det bara "Säkerställa tillgång till ekonomiskt överkomlig, tillförlitlig, hållbar och modern energi för alla", vilket inte säger något exakt, man vet inte om något är "ekonomiskt överkomligt" eftersom det är olika från person till person vad man har råd med.

Så skulle någon kunna hjälpa våran grupp med några förslag om hållbar energi, eller hur vi ska få fram CO2-utsläppen på när t.ex. ett vindkraftverk byggs, eller bara något som hjälper oss framåt.

Jag ber om ursäkt för en lång text men jag är tacksam för varje svar!

 

Tack!

Affe Jkpg 6798
Postad: 18 okt 2019

https://www.globalamalen.se/om-globala-malen/mal-7-hallbar-energi-alla/

Där står ju 5+6 delmål, men har du bara läst det första delmålet?

nikoniko 126
Postad: 19 okt 2019

Tack så mycket! Det visade dig att min adblocker hade blockerat allt förutom bilden och texten längst uppe, men jag testade att stänga av den tack vare ditt inlägg! Jag hade uppfattat mycket fel! Tack ännu en gång!

Svara Avbryt
Close