1 svar
166 visningar
ickemattekunnig 45
Postad: 6 nov 2022 12:02

Fortsätta utbildningen eller hoppa av?

Hej, Jag är 22 år & börja läsa en utbildning på universitet sedan i höstas till personalvetare. Trivs JÄTTEBRA!!! Men jag har alltid velat plugga juridik då jag drömmer om att jobba inom rättsväsendet.. och vet verkligen inte om jag ska byta eller inte. Bakgrunden är också att sedan jag tog studenten så har jag provat 2 utbildningar men där jag hoppade av båda gångerna efter typ 1 månad och flytta hem (bodde i annan stad). Är SÅ rädd om jag ska göra ett uppehåll pga vad folk ska tycka återigen. Jag pluggar som sagt termin 1, har CSN så de räcker till juristprogrammet + denna termin och 1,5 termin till. Jag kommer inte in med mina betyg på långa vägar, har ett ganska dåligt HP resultat som jag behöver plugga järnet inför. Ska börja jobba extra inom äldreomsorgen, så är absolut möjligt att spara lite ifall CSN skulle ta slut.

Men kan som sagt inte bestämma mig om jag ska läsa kvar tills jag kommer in på juridik eller göra ”studieuppehåll” efter första terminen och jobba samt plugga HP. Men som sagt folk kommer ju tröttna på min velande. Värt att säga att jag bor i min hemstad fast i egen lägenhet så de skulle inte varit något problem. Men är sååå tudelad främst för jag gillar utbildningen men att jag känner att jag vill jobba/plugga juridik LITE mer. Vad tycker ni? Vad gör jag? Läsa kvar tills jag kommer in på jurist eller börja jobba till våren? Det är en hel del självstudier hittills så inte super mycket på plats i skolan

mekatronik 625
Postad: 6 nov 2022 15:41

Du borde inte tänka på vad andra tror om dig :) du gör detta för dig själv och ingen annan.

Vad du bör läsa är jätte svårt att veta, man kan ju inte veta om man valt rätt försen man testat yrket. Om det nu är din dröm att läsa juridik kan du ju fortsätta plugga på din nuvarande utbildning och ge HP ett försök med tanke på att du trivs (som du själv säger).

Svara Avbryt
Close