1 svar
87 visningar
elsalindstrom 1
Postad: 31 aug 2022 10:37

Frågeställning till reklamfilm, gymnasiearbete

Hej! Jag skulle vilja göra en reklamfilm om en produkt som mitt gymnasiearbete. Jag har främst varit inne på reklam till mat, exempelvis gb glass, då ja fått ideer på animationer och andra visuella effekter. Jag går sam inriktning estet, så därför skulle jag även vilja få med samhällsvetenskapliga aspekter/perspektiv till mitt arbete. Tex i form av en intervju som jag skriver om i texten. 

 Mitt problem är dock att jag inte vet vad jag skulle kunna ha för frågeställning, vad är det ens jag vill ta reda på? Måste jag kanske tänka om? Andra ideer är att jämföra kvinnliga och manliga produkter inom reklambranchen, typ parfymer, men det känns lite svårt att göra en egen reklamfilm om det..? Och känns redan som man pratar så mycket om det, feminism och sånt. 

Har någon någon bra ide som kanske kan hjälpa mig på traven?

Tack på förhand!

mag1 9163
Postad: 1 sep 2022 09:11

En reklamfilm för en specifik produkt hamnar direkt i konkurrens med försäljarens egna reklammaterial, de marknadsför redan så mycket de känner sig ha råd/tid med.

Det finns gott om reklamkampanjer som inte handlar om produkter utan mer om samhällsfrågor. T.ex. kampanjer för påverkan av oss samhällsmedborgare, i ämnen från folkhälsa, vaccination och klimat, till lobbykampanjer för skogsägare/livsmedelsproducenter m.m.

Och i hela Sverige är för närvarande offentliga platser mer eller mindre tapetserade med den återkommande och massiva valkampanjen. Och denna kampanj tränger undan/minskar utrymmet för andra budskap, som konsumtionsprodukter t.ex. parfymen du nämnde. 

Svara Avbryt
Close