4 svar
149 visningar
Qetsiyah är nöjd med hjälpen!
Qetsiyah 3363
Postad: 8 jan 2019

Fundering, kanske en dum fundering

Hej, jag har funderat på en sak länge.

Om en apelsin ligger på ett bord behövs ingen energi (från varken bordet eller något annat) för att hålla den uppe, alltså inte låta den falla på golvet. Däremot om jag har en apelsin i handen utsträckt rakt ut åt sidan ja då behövs energi från mig för att inte tappa den på golvet. Om jag skulle gipsa min arm så skulle det inte behövas någon energi igen. Varken min hand eller min arm utför något arbete utan utövar bara en kraft på apelsinen, på liknande sätt utför inte heller bordet något arbete.

Trots detta måste jag äta mat och förbruka energi för att kunna hålla uppe apelsinen, var går energin till egentligen??

Laguna 8563
Postad: 8 jan 2019

Åtminstone kroppsvärme och hjärtats slag och lungaktiviteten. Men grundfrågan, vad det är för arbete som utförs när musklerna är stilla och håller i en apelsin, kan jag inte svara på.

SeriousCephalopod 2046
Postad: 8 jan 2019 Redigerad: 8 jan 2019

Muskler konsumerar helrt enkellt en förhöjd effekt för att kunna förbli i ett spännt tillstånd. Varför så är fallet är biologi men jag antar att man kunde använda den imperfekta analogin av en läckande balong som kan hålla uppe en last men kontant kräver tillförsel av ny luft för att förbli uppblåst. (Men själva upplevelsen av trötthet är så vitt jag vet egentligen inte korrellerad till energiförbrukning per se utan en konsekvens av uppbyggnad av förbränningsprodukter vilka har svårare att transporteras bort i det spännda tillståndet och därmed byggs upp snabbt)

Organismer som behöver befinna sig i en viss ställning längre tenderar att utvecklas evolutionärt så att belstning istället läggs på benleder och senor snarae än genom spännda muskler.

emmynoether 844
Postad: 8 jan 2019

Det är fler som funderat över detta!

Qetsiyah 3363
Postad: 28 jun 2019

Tack för era svar.

Just precis seriouscehpalopod, en läckande ballong.

Svara Avbryt
Close