7 svar
102 visningar
Qetsiyah är nöjd med hjälpen!
Qetsiyah 3405
Postad: 31 mar 2020 Redigerad: 31 mar 2020

Göra hobbykunskaper officiella?

Jag pluggar matte som hobby. Än så länge har jag inte kommit utanför ramarma för kurser som ges i bioteknikprogrammet, men jag kommer att göra det. Jag kommer plugga "vektoranalys", "linjär algebra fortsättningskurs" och "differentialekavtioner & transformmetoder", efter det vet jag inte men jag kommer följa kurser som finns på KTH. Jag vill inte att min hobby ska förbli en hobby, utan jag vill ha på papper att jag besitter dessa kunskaper. Men det är helt hopplöst från KTHs sida, jag får inte tenta på KTH för det innebär att jag pluggar mer än 100% på KTH.

Därmed har jag två problem: 1) jag tror inte att någon kurs på nåt annat lärosäte perfekt sammanfaller med KTHs kurser 2) det kanske inte går att anmäla sig till som fristående student 3) jag vet inte med behörighetskrav och så.

Jag tror att SU är mitt hopp, att bara leta distanskurser reducerar mina möjligheter avsevärt.

Affe Jkpg 6616
Postad: 1 apr 2020

Har du verkligen "frågat runt" på KTH om detta?

Vilka institutioner håller i "bioteknikprogrammet" resp. andra kurser du vill läsa?

Jag läste kurser på Gbg Universitet och fick både kurspoäng tillgodoräknade och noteringar i CTH-betyg!

Att man uppnådde mer än 100% poäng i slutbetyg var inget som helst problem, oavsett om man presterat dom på CTH eller annan godkänd institution!

Qetsiyah 3405
Postad: 1 apr 2020

Jag har frågat SYV på mitt program. Jag tror inte på henne. CBH (chemistry biotechnology and health) håller i de flesta kurser på bioteknik, men mattekurserna hålls av skolan för teknikvetenskap, matteinstitutionen. Jag ska maila någon på insitutionen och fråga om det verkligen är så. 

Jag bryr mig inte om tillgodoräkning, jag vill bara ha poängen. 

Se till att söka till ett matteprogram inför hösten - har du tur så kommer du in! Då har du visserligen "kastat bort" ett år på biokemi, men vad gör det om hundra år?

Affe Jkpg 6616
Postad: 1 apr 2020

I ditt läge tänkte jag:

1. En utbildning ska upplevas rolig, intressant, utvecklande, etc.

  • Konsekvens: Du borde inte dela in kurser i olika kategorier som hobbykurser och andra kurser.

2. Leder studierna till någon bas för något arbete?

Observera ordningsföljden ovan!

Jag är inne på vad Smaragdalena skriver, att du bör ompröva ditt kursval.

Qetsiyah 3405
Postad: 1 apr 2020 Redigerad: 1 apr 2020

"Jag borde inte"? Ja de kurser jag läser som är i mitt program, de är mina riktiga kurser, och de jag pluggar på fritiden mina hobbykurser. 

Bioteknik känns måttligt intressant, därför vill jag gå kvar. Det enda andra programmet jag kan tänka mig är teknisk fysik, men även där finns kurser jag inte är så sugen på. Kandidat i matte vill jag inte för jag gillar inte all matte lika mycket, och kandidat är lite mix av allt.

Qetsiyah 3405
Postad: 1 apr 2020 Redigerad: 1 apr 2020

Mängden matte jag kan få i mig som kosttillskott vid sidan av ordinarie diet (som i sig själv inte är helt mattelös) tycker jag än så länge räcker. 

Jag vet inte om ni gör era bedömningar utifrån trådarna jag skapar här på pluggakuten, men om det är det vill jag säga att jag skulle ha ställt lite fler biologifrågor också om det fanns fler biologer här, men som ni vet finns det inte.

Smutsmunnen 136
Postad: 7 apr 2020

Det borde def funka via su. Många su kurser finns också som distanskurser. Sök och läs vid sidan av, promenera upp till kräftis när det är dags för tenta. 

Svara Avbryt
Close