Risby 37
Postad: 24 aug 2019 Redigerad: 24 aug 2019

Grafräknare som t.ex. visuellt delar upp division i två rader?

Hej, undrar om det finns grafräknare som är tillåtna vid tentor på högskola/universitet och som är bättre att visuellt dela upp input man ger den. Jag är SÅ dålig på dela upp, t.ex.

22π skriver jag in som 2/2π vilket räknaren tolkar som 22π

Nu är detta bara ett tydlig exempel, jag gör felet med svårare uppställningar och glömmer att jag måste skriva det som 2/(2π) för det ska bli rätt.

Tänker då om det finns grafritare som efter jag fört in det som 2/(2π) gör om uppställningen till  22π så att jag märker jag fört in input rätt :) Har en TI82 idag jag köpte 15 år sedan, började studera i år igen på Komvux (läser Fy2 och Ma4 nu) och tänkt söka vidare på Universitet nästa år.

Risby skrev:

Hej, undrar om det finns grafräknare som är tillåtna vid tentor på högskola/universitet

Tyvärr brukar många tentor inte ens tillåta enkla miniräknare. Det beror såklart på vilka kurser du läser, men matematikkurserna brukar (åtminstone enligt mina erfarenheter) inte tillåta miniräknare alls. :( Om du behöver en miniräknare som har de funktioner du nämner, kika på de nyare miniräknarna från exempelvis Texas Instruments och Casio, de kanske har den funktionaliteten, men om du investerar i en räknare för att kunna använda den på universitetet är det bättre att spara pengarna. Din Ti-82 fungerar utmärkt till Fy2 och Ma4. :)

Svara Avbryt
Close