4 svar
90 visningar
darinet 75
Postad: 9 jan 2020

Grupparbete/ ensam (Vill ej ha grupparbete)

Hej idag fick vi välja att antingen jobba med ett projekt i grupp eller ensam och jag hade tänkt att jobba ensam. Men några frågade om de kunde jobba med mig vilket jag inte ville. Jag känner mig som att det enda anledningen de vill jobba med mig är för att de tror att jag kommer göra allt och de får bara säga att de är i min grupp osv men jag vill inte barnvakta någon och se till att de jobbar osv. Jag vill lyckas med detta sista projektet så hur säger man nej till sina skolkamrater på icke dåligt sätt.

Vad tycker ni att jag bör göra?

Ska jag ge dem en chans och misslyckas själv om det inte går bra?

Det är seriöst stressigt

Ebola Online 1052
Postad: 9 jan 2020

Du säger nej genom att helt enkelt säga att du vill göra arbetet själv. Det finns ingen extern anledning att du ska behöva förklara varför för någon.

Om du känner personerna och vet vad de är kapabla till kan du nog enklast svara på frågan själv om vad du bör göra. När jag i grupp haft att göra med personer som inte drar sitt strå till stacken så har jag alltid meddelat läraren eller helt enkelt påpekat vem som gjorde vad. Ofta till deras förtret, så klart, men det får man leva med.

Du ska inte ge dem en chans om du med säkerhet vet att de är oseriösa typer som inte tar skolan på allvar.

darinet 75
Postad: 10 jan 2020

Jag sa nej igår men han sa att han kommer att bete sig å jobba blabla men 100 procent säker på att det e bara lögner. Jag har jobbat i samma grupp med en av de och det var typ omöjligt för han tog arbetet seriöst dagen innan inlämningen.  Jag sa typ nej igår och han ville ha förklaring, det känns som att jag inte kan bara säga  Nej.

Laguna 7389
Postad: 10 jan 2020

Jag vet ju inte hur jobbiga de här personerna är, men det kunde väl gå nåt sånt här:

"Får jag jobba tillsammans med dig?"

"Nej, jag tänker försöka klara det här på egen hand."

"Men det blir bättre om vi delar upp arbetet."

"Nej, jag tänker försöka klara det här på egen hand."

Det verkar i alla fall av det du skriver som om svaret ska vara nej, oberoende av hur brysk du behöver bli. Att låta sig övertalas till nåt man inte vill bara för att man inte riktigt vet hur man ska säga nej är inte bra.

gamergubben 57
Postad: 22 jan 2020

Stå på dig, och be den/dem sluta tjata. 

Svara Avbryt
Close