2 svar
65 visningar
KS2004 är nöjd med hjälpen
KS2004 2
Postad: 16 nov 20:54

Gymnasiearbete ekonomi

Hej!

Det är dags för mig att skriva gymnasiearbete, men jag har ingen aning om vad jag ska skriva om. Jag är väldigt intresserad av samhällsvetenskapliga frågor och skulle egentligen vilja skriva om följande:

  • Blir världen bättre? Hur?
  • Skapar pengar lycka?
  • Hur kan vi motverka barnäktenskap?
  • Hur kan vi motverka hedersrelaterat våld?

Men, eftersom jag går ekonomiprogrammet behöver jag ha ett perspektiv som utgår från företagsekonomi, redovisning eller marknadsföring. Det finns självklart mycket intressant att fördjupa sig inom där också, just nu står det dock lite still för mig i val av ämne. Därför undrar jag: Har ni några tips på företagsekonomiska gymnasiearbeten?

Aktiekungen 13
Postad: 17 nov 19:19

Döp det till: Det optimala csn-lånet

Så tittar du på hur mycket som är optimalt att låna, om det tex är bäst att låna fullt och låta pengarna växa osv... Projektet kan bli grymt! Så kan du ta fram typ 3 modeller. En för den som kan, en för den snåle och en för den slösaktiga. Du kan även ta upp med om det är optimalt att jobba samtidigt ( om man har tid) och hur det påverkar ens ekonomi.
 
Du kan skriva om hur oljan har påverkat våran ekonomi nu men även hur den styr den hela ekonomiska marknaden genom att bara byta lite priser. Hoppas det går bra!

Mvh Simon

KS2004 2
Postad: 18 nov 07:57

Jättebra idé!! Tack så jättemycket :-)

Svara Avbryt
Close