1 svar
32 visningar
pineapplegirl är nöjd med hjälpen
pineapplegirl 15
Postad: 2 jul 14:21

Gymnasiearbete - Genteknik

Hej pluggakuten!!

Jag ska ha gymnasiearbete till hösten och har börjat fundera på ideer att undersöka. Jag är väldigt intresserad av genteknik! Jag tycler det är ett spännande område och undrade om någon då hade nån ide om hur jag kan koppla det till mitt gymnasiearbete? 

Ände iden kopplat till gentiknik än så länge är att man skulle kunna brygga öl och mha. crispr/cas9 genetiskt modifiera jästen med genen GFP, så att det flourosecerar under UV-ljus! (Från Ehinger). Detta känns dock inte så trendbrytande då många brygger öl... Jag vill gärna göra något lite mer unikt, så om ni kan hjälpa till och fördjupa ideen skulle det uppskattas! 

Tack :)

Mesopotamia 1095
Postad: 2 jul 20:06

Hej, 

Du måste nog berätta lite mer om förutsättningarna på din gymnasieskola. Har ni tillgång till ett välrustat laboratorium? Har ni fått någon budget? Samarbetar din skola med någon institution?

Det finns mycket att göra, men beroende på förutsättningar kan man inte genomföra allt.

Ett tips: använd sökfunktionen längst upp till höger och sök på "gymnasiearbete", filtrera på Biologi, så kommer du få många bra förslag som du själv kan ändra på och anpassa om du vill vara originell.

Lycka till.

Svara Avbryt
Close