1 svar
87 visningar
tinae 50
Postad: 1 sep 10:39 Redigerad: 1 sep 11:20

Gymnasiearbete om placeboeffekt

Gymnasiearbete, placeboeffekten
Hej! Jag vill göra ett gymnasiearbete inom området placeboeffekten, jag vill gärna ha ett experiment så att det inte blir en litteraturstudie, jag tänkte mig något experiment där jag har ex grupper med mensvärk där jag berättar att några ska få Ipren och några ska få Alvedon men att jag istället ger ena Ipren o andra något som inte all har någon effekt, eller att jag säger att ex någon frukt eller grönsak har visat ha bra effekt på värk och ge det till de för att sedan se hur de reagerar, även om frukten egentligen inte alls har visat någon effekt på någonting.

Ah, alltså är jag inte helt säker och det här är inte alls spikat på något sätt, men slänger bara ut idéer jag kanske kan använda.

Jag har bara några problem, vad kan jag ha för frågeställning? Och är det här verkligen något lämpligt för ett gymnasiearbete? Har läst runt lite och såg någon skriva att placebo är för avancerat, så vet inte riktigt. Mitt största problem skulle nog vara frågeställningen, så om man kan få förslag så skulle jag gärna uppskatta det!

(postade det här under biologi 2 först men kom på att det kanske är mer passande här)

Det är inte tillåtet att ha fler trådar om samma fråga. Fortsätt i din ursprungliga tråd. 

Tråd låses.

Tråden är låst för fler inlägg

Close