2 svar
50 visningar
Matte älskare 72
Postad: 22 feb 14:04

Gymnasiearbete Resultatredovisning

Jag skriver ett GA om solenergilagring med fokus på pumpkraftverk och vätgas ur tre perspektiv tekniska egenskaper, ekonomiska aspekter och miljöfaktorer. Jag har hittat en hel svar på mina frågeställningar genom examensarbete och forskning, dessutom har jag intervjuat en professor inom energiteknik och jag antecknat ner det han har sagt som varit viktigt. Dock vet jag inte riktigt hur jag ska sammanställa mitt resultat och vad jag ska ha i resultatdelen och vad jag borde lämna kvar till diskussion och analys delen. 

(Dessutom hade jag varit tacksam om någon delar med sig av sitt gymnasiearbete så jag får en inblick över hur det ska se ut ungefär.)

Mesopotamia Online 847
Postad: 22 feb 18:17

Hej, 

Vad du ska ha som resultat beror på din frågeställning och syftet med ditt gymnasiearbete. Utan dessa kan vi inte hjälpa dig vidare.

Om du inte redan har sett detta följer ett exempel från Skolverket: https://www.skolverket.se/download/18.49f081e1610d8875002fb3/1517838585125/NA2.pdf 

Fråga annars din lärare om det finns gamla gymnasiearbeten på din skola som du kan läsa, skolor brukar ha ett gäng sparade som exempel.

Matte älskare 72
Postad: 24 feb 11:52

mina frågeställningar är 

1.Hur jämför sig effektiviteten hos pumpkraftverk och vätgas, effektiviteten definieras utifrån viktiga mått som lagringskapacitet, verkningsgrad, lagringstid och förmågan att reglera elproduktionen?  
2.Hur jämför sig investeringskostnaderna för vardera tekniken, och vilka faktorer påverkar kostnaderna för lagring av solenergi med vätgas och pumpkraftverk?   
3.Hur jämförs miljöhållbarheten hos de teknologierna för solenergi lagring, miljöhållbarheten jämförs ur viktiga mått som resursanvändning, utsläpp, livslängden och landanvändning?  

syftet är undersöka de två lagringsteknikerna och att öka medvetenheten om vikten av solellagring.
 

Svara Avbryt
Close