2 svar
99 visningar
Am00 är nöjd med hjälpen!
Am00 182
Postad: 9 jan 2019 Redigerad: 9 jan 2019

Gymnasiearbetet

Hej!

 

När man skriver ett gymnasiearbete (går på natur) i inledningen,ska man ta upp allt bakgrundsinformation först och sen frågeställningen/målet med projektet eller gör man det innan? 

Jag tänkte nämligen såhär att jag kommer skriva t.ex "1 Inledning" och sen direkt efter "1.1 Geografisk bakgrund" och sen eventuellt ha underrubriker till det + andra underrubriker till inledning där jag tar upp väsentlig information. Sen i slutet tänkte jag ha t.ex "1.3 Frågeställning/ Problemformulering". Kan man ha så? 

 

Tacksam för svar!

Ja, det kan man. Det är nog lite av en smaksak. Jag brukar ta upp syfte och frågeställningar i början eftersom jag själv vill veta vad rapporten går ut på innan jag börjar läsa en lång och omfattande text.

Tomte123 131
Postad: 9 jan 2019

Alltså i inledningen presenterar du ditt arbete i korthet så att läsaren vet vad det är för något. Du kan hålla den ganska kort. Jag hade gjort en egen rubrik av frågeställningen (dvs inte som underrubrik till inledning). Ha inte för lång inledning (beror givetvis på vad du skriver om) utan låt vissa saker få en egen rubrik. Du kan klämma in väldigt mycket under rubriken "teori" (som vi skulle ha med när jag skrev mitt gymnasiearbete på natur)

Svara Avbryt
Close