1 svar
53 visningar
Am00 är nöjd med hjälpen!
Am00 163
Postad: 24 sep 2018

Gymnasiearbetet

Hej!

Jag går sista året på natur och  ska skriva ett gymnasiearbete. Tyvärr har vi ännu inte fått tillräckligt med information om hur man skriver ett gymnasiearbetet. Därför vänder jag mig till er, tills dess att vi får information: 

(Jag vet vad min gymnasiearbete ska handla om)

Mina frågor:

Hur många frågeställningar får man ha i ett gymnasiearbete, kan man ha mer en ett? 

Måste man göra en undersökning eller kan man bara söka i litteratur och skriva utifrån det?

Visst ska man skriva som en logg under arbetets gång för att sedan presentera det i slutet av ett gymnasiearbete, utvärdera hur det har varit? 

Sen sista frågan vet jag är individuell, men hur "kort" får en gymnasiearbete vara och är det en viss antal sidor den maximalt kan vara? 

Sen får ni gärna skriva lite tips om ni har om saker man ska tänka på.

Tack på förhand!

Teraeagle 6879 – Moderator
Postad: 24 sep 2018

Svaret är ”ja” på i princip allt.

Man brukar få välja mellan att utföra en egen undersökning eller att göra en litteraturstudie. Jag förespråkar alltid det förstnämnda eftersom det är mer lärorikt och gör det lättare att skriva en verklighetsnära rapport. Du kommer dessutom att behöva göra en litteraturstudie oavsett, men den måste vara betydligt mer omfattande ifall du inte har gjort någon egen undersökning. Det är inte alltid helt lätt att hitta fakta, speciellt inte om man inte har åtkomst till mer ”seriösa” källor som vetenskapliga artiklar.

Din arbetsinsats ska motsvara kursens poäng. Jämför med en genomsnittlig 100 p-kurs och fundera över hur stor arbetsbelastningen är. Ungefär lika mycket energi förväntas du lägga på gymnasiearbetet. Det går inte riktigt att ge något bra svar på antalet sidor, men fler sidor innebär inte att rapporten är bättre. En kort rapport som presenterar allt man behöver veta är det som eftersträvas. Vem vill sitta och läsa om en massa onödiga saker som inte hör till arbetets kärna(!?)

Svara Avbryt
Close