oggih 1163 – F.d. Moderator
Postad: 23 feb 00:50

Gymnasieelever: forska i sommar!

Hej alla Pluggakutare!

Här kommer lite reklam för världens bästa sätt att spendera sommarlovet på om man går på gymnasiet och gillar naturvetenskap eller matematik – nämligen att delta i en sommarforskarskola! 

Jag var själv på forskarlägret Rays när jag gick på gymnasiet, och upplevde då en av mitt livs bästa somrar. Förutom att jag lärde känna 17 andra naturvetenskapsintresserade gymnasieelever från hela landet och lärde mig massor om både forksningsmetodik och kemi genom projektet jag jobbade med, så utvecklades jag också enormt som person och stärkte mitt självförtroende både på ett professionellt och socialt plan.

Så går du på gymnasiet och funderar på en forskarkarriär inom naturvetenskap/matte tycker jag därför definitivt att du ska ge Rays och liknande forskarskolor en chans. Även om du känner sig lite osäker och inte tror att du har det som krävs! Det trodde inte jag heller, men att jag till slut övertalades att ansöka och tacka ja av personer i min omgivning är jag oerhört tacksam för.

De flesta forskarskolorna kostar ingenting, mer än den tid det tar att skriva ihop din ansökan, och förutsätter inget mer än att du går i en viss årskurs (t.ex. åk 2 på gymnasiet för Rays) och har ett brinnande intresse för vetenskap. Så är du det minsta intresserad har du ingenting att förlora!

Några exempel:

Rays forskarskola (kolla även in deras blogg)
Unga forskares forskarskolor
Forskarskolan i Karlskoga
KI:s forskarskola
Rymdforskarskolan

Se även min tråd om detta på gamla Pluggakuten (som denna tråd är ett skamlöst plagiat på).

Svara Avbryt
Close