define 6
Postad: 5 feb 2020

gymnasieval

Hej!

Jag går just nu i nian och jag har insett att jag blivit väldigt intresserad i no ämnena och att jag vill bli barnläkare. Jag har C i kemi, B i fysik, biologi och matte. Jag är inte den personen som lär sig jätte snabbt och behöver bara plugga nån timme max utan jag behöver ändå plugga några timmar, vilket jag inte har så stort problem med. Då jag vill bli läkare så behöver man nästan A i typ alla ämnen i gymnasiet för att bli behörig till universitet. Men på grund av att jag har hört att det är väldigt svårt på natur och stressigt och att man ändå bör vara ganska duktig och se logiken rätt så snabbt, gör det att jag drar mig lite tillbaka. Jag vill ju inte bara få ett C i ämnena om jag väljer natur för att sedan behöva gå komvux. Därför tvekar jag lite och undrar om jag kanske ska gå ekonomi juridik, för att sen gå ett naturvetenskapligt basår. Men jag känner ändå att no ämnena intresserar mig mer än so ämnena. Men det är just på grund av att jag har hört att det är jätte svårt på natur och att no ämnena i gymnasiet inte är som i nian utan att de är väldigt mycket svårare, som gör att jag inte vet vad jag ska göra.

Tack i förhand!

gamergubben 57
Postad: 5 feb 2020

Jag skulle nog välja Natur i alla fall om det hade gällt mig. Då får du med dig alla kurser du behöver, samt att du blir bra förberedd för att göra högskoleprov - då hamnar du i en urvalsgrupp till universitet/högskola. Det känns som att du är förberedd på att du kommer att vara tvungen att plugga, det måste du göra oavsett program om du vill ha höga betyg. 

Naturligtvis kan du gå annat program och se om du kan ha de nödvändiga kurserna som tillval, men det måste du kola med skolan om de har de alternativen. 

Lycka till

Svara Avbryt
Close