6 svar
99 visningar
sale 24
Postad: 11 maj 08:56

Gymnasium programmering 2 med Java, kurs material (bok eller online)

Hej alla,

Efter programmering 1 med Java kommer jag fortsätta med programmering 2 med Java. Skulle ni kunna rekommendera mig någon bok eller online material som ni använde/använder.

tack

mvh

/sale

Lindehaven 711 – Lärare
Postad: 11 maj 15:23

Jag undervisar mestadels i Python (Java, APL och C# i begränsad omfattning) så jag har inget aktuellt material om Java. Har tidigare använt en bok om Java från Thelins men den var tyvärr inte så bra. Det bästa materialet är skrivet på engelska varav en del ligger tillgängligt på internet.

En sida jag ofta återvänder till är W3Schools som har material och övningar för olika språk, även Java, se https://www.w3schools.com/java/ och https://www.w3schools.in/java-tutorial/.

Andra sidor (som jag dock inte använt själv men som verkar ok vid ett första påseende) är https://www.tutorialspoint.com/java/index.htm, https://www.javatpoint.com/java-tutorial, https://www.guru99.com/java-tutorial.html.

sale 24
Postad: 11 maj 15:30

Tack Lindehaven,

jag vill  titta programmering 2 även med python. vad rekommenderar du för bok eller online material där. jag skulle uppskatta om du har någon sort planering som du använder i python som du skulle kunna dela med mig. tack

EnApelsin 178
Postad: 11 maj 15:43

Rekommenderar starkt den här även om den egentligen är för högskolenivå https://www.studentlitteratur.se/kurslitteratur/teknik-datorer-it-och-bygg/programmering/java-direkt-med-swing

 

Om jag undrar något om en specifik del brukar jag använda geeks for geeks hemsida, t ex här är en sida om "Objekt och klasser". Tycker de har många bra exempel och förklarar bra https://www.geeksforgeeks.org/classes-objects-java/ 

Jag tycker det finns så otroligt mycket på Google/stackoverflow etc att man klarar sig rätt bra utan en bok. Jag använder bara materialet som vi får på föreläsningar och sedan internet som ett stöd, fungerar susen. Nu kanske det skiljer dock på universitet och gymnasie. En föreläsningen kanske är mer lärorik? 

Jag försöker inte säga att du ska undvika att fixa en bok dock. Jag menar bara att jag tror du klarar dig fint utan eftersom programmering är ett stort ämne så man hittar oändligt med bra information på nätet. 

Lindehaven 711 – Lärare
Postad: 11 maj 16:12

Har spenderat mycket tid på att söka material för mina kurser och har tagit ett beslut för nästa läsår. Samtliga nya elever på teknik-programmet får en kort introduktion till programmering och då använder jag mitt eget material (CC BY-NC-ND 2.5 SE) samt Edison-robotar. För kurserna Programmering 1 och 2 har jag valt materialet från University of Cape Town som ligger på Read The Docs (CC BY-SA 4.0). För kursen Webbserverprogrammering kommer jag att använda Django (istället för tidigare LAMP/XXAMP). I den mån tid, budget och kompetens tillåter så kommer vi även att introducera Python för Dobot Magician och Java för Vuzix Blade.

sale 24
Postad: 11 maj 19:32

Tack ni alla.

mvh

/sale

Svara Avbryt
Close