3 svar
48 visningar
AbouAli87 68
Postad: 15 nov 20:05

har byggt en bro i skolan och undrar om det här jag har skrivit är tillräkligt

Förbättringslista.


Namn: Ryad 

Klass: 8c

Konstruktionsval:


Jag / vi har valt att konstruera en spång-bro med fackverk  för att en spångbro med fackverk är en bro som som är lätt och går att bygga snabbare än många broar.


Vi valde denna typ av konstruktion för att den ska kunna dela med sig all tyngd som hamnar på den  med pinnarna som bygger upp trianglarna och då blir det mycket enklare för bron att kunna hålla sig stadigt.


Ord som kan vara bra:

Tyngd, vikt, längd, tåligare, böjlig, töjbar, kostnad, påfrestning, tyngdpunkt, spröd,

Materialval: (ord som läraren sa skulle vara bra)


Jag/ vi har valt en fyrkantstav och en rundstav till material för att bygga vår bro av för att en fyrkantstav är tåligare än rundstaven och är inte lika töjbar, Den orkar mer tyngd på sig och fyrkant staven är inte lika påfrestning som rundstaven och den är inte lika spröd som rundstaven,rundstaven är enklare töjbar. vi har valt en rundstav för att den blir mindre böjlig när den står på en fyrkantstav och kan dela med sig tyngden på fyrkant staven och sig själv,  Rundstaven för också en bättre tyngdpunkt när den är fast på en fyrkantstav från upp och ner. rundstavens vikt är mellan 12-14 g och med dess lilla vikt kan den var effektiv på många sätt och förstärka bron, en fyrkant stavens vikt är mellan 24-28 g och med dess lilla vikt kan man säga för att den väger inte så mycket men orkar mycket och den är bra för att den bygger själva konstruktionen med bandstavarna. Vi har valt också glasspinnar för att de är stadiga om man lägger dem på rätt sätt så man ska lägga dem diagonalt så att tyngdpunkten ändras och den är inte längre på mitten på glasspinnen och den blir tåligare. 


Förbättringar:

Efter att vi byggt klart och testat vår bro gjorde vi följande förändringar (Vi gjorde inga förbättringar) 

 

(tack i förhand :)

Laguna Online 22175
Postad: 15 nov 21:13

Jag har ingen aning om vad läraren kräver, men jag tycker det skulle vara intressant med bilder.

Vad har delarna för mått? Hur sitter delarna ihop? Hur mycket belastning verkar bron tåla?

goofysploofy 5
Postad: 15 nov 21:29

Mycket fint, skrivet jag rekommenderar dock att skriva ut måtten! 

AbouAli87 68
Postad: 16 nov 14:40

måtten har jag skrivit på ritnigen

Svara Avbryt
Close