5 svar
35 visningar
Alvaaaaa är nöjd med hjälpen!
Alvaaaaa 46 – Avstängd
Postad: 7 maj 2020

Har människor ett högre värde än djur?

Ni läste rubriken, låt oss diskutera här ner. :)

Tacksam för alla era svar och åsikter.

Qetsiyah Online 3284
Postad: 7 maj 2020

Varför diskuterar ni detta i biologi 1?

Hursomhelst skulle jag fråga en motfråga nämligen värde för vad? Vad betyder värde?

Alvaaaaa 46 – Avstängd
Postad: 12 maj 2020

aa, det kan man ju fråga min lärare. Men om det vore rätt att tortera djur och slakta de utan att deras levnadsvillkor inte är bra innan de slaktas. Medan om vi skulle göra detta mot människor anses det förbjudande. Frågan blir då om det verkligen är rättvist mot djuren.

cjan1122 174
Postad: 12 maj 2020

Finns väl de som skulle säga att allt liv har samma värde men om vi ser på mänskligheten överlag är detta självklart inte sant. Mycket av detta kan väl tillskrivas människans intelligens men sättet vi behandlar ex. boskap är som du nämner ett tydligt tecken på detta. Inte ens husdjur som vi har starka band till anses vara riktigt på samma nivå som våra medmänniskor. Finns många fler tecken men skulle absolut säga att vi människor värderar oss själva långt över djur.

Qetsiyah Online 3284
Postad: 12 maj 2020

I det avseendet så ja, människor har högre värde än djur, annars skulle vi odlat och slaktat människor istället, jag vet inte hur det smakar men etiskt skulle det smaka väldigt beskt. 

Jag vet inte var din lärare vill komma med den här frågan, den är inte så intressant, speciellt inte inom ramen för biologi 1. Detta kan diskuteras i filosofi eller religionskursen.

Alvaaaaa 46 – Avstängd
Postad: 12 maj 2020

Jag håller med dig om denna fråga, men detta är vad min lärare vill att vi ska diskutera i biologi 1. Har lämnat in min uppgift.

Tack för att jag fick bolla lite tankar. :)

Svara Avbryt
Close