2 svar
76 visningar
AdamJakobsson 6
Postad: 8 apr 2019 Redigerad: 8 apr 2019

Har vetenskap ett bäst före-datum?

Hejsan har inlämning idag i naturkunskap och har bara svarat på hälften av frågorna har fastnat på dessa och skulle behöva hjälp?


Vad är vetenskap? Försök att komma fram till en definition du tycker är rimlig. Jämför med en definition från en pålitlig källa. Kommer du fram till samma sak som källan?

Idag ses rasbiologi inte som vetenskap. Men var rasbiologin en ‘riktig’ vetenskap på 1930-talet? Varför/varför inte? Diskutera vad rasbiologin gick ut på, hur den bedrevs, och om den lever upp till definitionen av vetenskap.

Rasbiologin fick stora konsekvenser för många människor. Men besluten om att olika grupper skulle ha olika rättigheter och behandlas olika fattades i första hand av andra än forskarna – av politiker och andra makthavare. Vilket ansvar hade forskarna för de konsekvenser deras arbete fick?

Kan man lita på vetenskapen? Finns det något i dagens samhälle som framtida generationer kommer att se på så som vi ser på 1930-talets rasbiologi?

Laguna Online 11573
Postad: 8 apr 2019

Jag rekommenderar att läsa allt Stephen Jay Gould skrev. (Kanske inte börja med hans jätteverk om evolution, men alla essä-böcker.)

AdamJakobsson, du har större chans att få hjälp om du följer Pluggakutens regler:

  1. Varje tråd skall bara innehålla en fråga.
  2. Lägg tråden på rätt nivå - det underlättar för oss som svarar. Det är skillnad på hur man svarar på samma fråga från en grundskoleelev eller en universitetsstudent.
  3. Varje tråd skall ha en rubrik som berättar vad tråden handlar om
  4. Visa på varje fråga hur du har försökt och hur långt du har kommit.

Och framför allt, eftersom du skriver att det är en inlämning, så måste du visa att din lärare tillåter att du ber om hjälp på det här sättet. Pluggakuten ser myckt allvarligt på fusk.

Om du kan uppfylla samtliga dessa punkter, är du välkommen att skapa nya trådar om dina frågor. Jag låser den här tråden. /moderator

Tråden är låst för fler inlägg

Close